BACALLÀ GRATINAT A LA CREMA DE MEL I ESPINACS

Ingredients per a 6 persones:

6 talls d’uns 100 grams de bacallà (morro) dessalat
100 grams de farina
¼ l. de nata líquida
2 tassetes de mel
½ Kg espinacs tendres
1 dl. oli
50 grams de formatge ratllat sec
1 fulla de llorer
Nou moscada
Sal

Elaboració:

Talleu les arrels i els tronxos dels espinacs; aprofiteu-ne només les fulles, rentant-les en 2 o 3 aigües.
Poseu una mica d’aigua i sal en una cassola al foc. Quan arrenqui el bull tireu-hi els espinacs, feu-los bullir uns 4 o 5 minuts i escorreu-los.
Un cop ben escorreguts, premseu-los amb la mà per tal que deixin anar l’aigua. Talleu-los a trossos una mica grans i passeu-les per la paella amb una mica d’oli.
En una cassola col·loqueu-hi el bacallà cobert amb aigua i la fulla de llorer; poseu-la al foc. Quan estigui a punt d’arrencar el bull, l’aparteu del foc.
4 o 5 minuts després, traieu els talls de bacallà i els poseu sobre un drap blanc per tal que s’escorrin.
En una altra cassola poseu-hi la resta de l’oli. Quan sigui moderadament calent afegiu-hi ¾ l. de l’aigua on heu perbullit el bacallà, així com la nata líquida i la mel.
Deixeu que arranqui el bull, afegiu-hi unes raspadures de nou moscada i proveu-ho de sal.
En una plata d’anar al forn col·loqueu-hi primer una capa de la salsa-crema que heu preparat. Tot seguit esteneu-hi els espinacs; a sobre hi col·loqueu els talls de bacallà. Cobriu-ho amb la resta de la salsa, escampeu-hi format ratllat i poseu-ho al forn a gratinar.

Font: El Gran Llibre de la cuina Catalana

Referència recepta: 0250 Categoria: 2on Plat Temporada: Tot l’any
Origen: 

Comentaris

  1. Que passa amb la farina?

    Segons me mare s'ha d'afegir quan es lliga la salsa amb l'oli , l'aigua, la nata líquida i la mel.

    es correcte?


    Avui ho hem probat pero ens hem deixat la farina, i en ves de salsa a quedat líquid, pero molt bó.

    Felicitats per el blog.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars