BACALLÀ GRATINAT A LA CREMA DE MEL I ESPINACS
Ingredients per a 6 persones:
6 talls d’uns 100
grams de bacallà (morro) dessalat
100 grams de farina
¼ l. de nata
líquida
2 tassetes de mel
½ Kg espinacs
tendres
1 dl. oli
50 grams de
formatge ratllat sec
1 fulla de llorer
Nou moscada
Sal
Elaboració:
Talleu les arrels i els tronxos dels espinacs; aprofiteu-ne només les
fulles, rentant-les en 2 o 3 aigües.
Poseu una mica d’aigua i sal en una cassola al foc. Quan arrenqui el
bull tireu-hi els espinacs, feu-los bullir uns 4 o 5 minuts i escorreu-los.
Un cop ben escorreguts, premseu-los amb la mà per tal que deixin anar
l’aigua. Talleu-los a trossos una mica grans i passeu-les per la paella amb una
mica d’oli.
En una cassola col·loqueu-hi el bacallà cobert amb aigua i la fulla de
llorer; poseu-la al foc. Quan estigui a punt d’arrencar el bull, l’aparteu del
foc.
4 o 5 minuts després, traieu els talls de bacallà i els poseu sobre un
drap blanc per tal que s’escorrin.
En una altra cassola poseu-hi la resta de l’oli. Quan sigui
moderadament calent afegiu-hi ¾ l. de l’aigua on heu perbullit el bacallà, així
com la nata líquida i la mel.
Deixeu que arranqui el bull, afegiu-hi unes raspadures de nou moscada i
proveu-ho de sal.
En una plata d’anar al forn col·loqueu-hi primer una capa de la
salsa-crema que heu preparat. Tot seguit esteneu-hi els espinacs; a sobre hi
col·loqueu els talls de bacallà. Cobriu-ho amb la resta de la salsa,
escampeu-hi format ratllat i poseu-ho al forn a gratinar.
Font: El Gran Llibre de la
cuina Catalana
Referència
recepta: 0250 Categoria: 2on Plat Temporada:
Tot l’any
Origen:
Que passa amb la farina?
ResponEliminaSegons me mare s'ha d'afegir quan es lliga la salsa amb l'oli , l'aigua, la nata líquida i la mel.
es correcte?
Avui ho hem probat pero ens hem deixat la farina, i en ves de salsa a quedat líquid, pero molt bó.
Felicitats per el blog.