GASPATXO DE ESCALIVADA AMB BACALLÀ

Ingredients per a 4 persones:

100 grams de cebes tendres
100 grams d'albergínies
100 grams de pebrots vermells
60 grams molla de pa
0,8 dl. d'oli d'oliva verge extra
0,2 dl. de vinagre de Xerès
Sal
Pebre
4 trossos de bacallà dessalat, lloms de 150 grams cada un

Elaboració:

El bacallà

Assecar molt bé amb un drap els trossos de bacallà. Introduir-los en una cassola de manera que els trossos quedin justos d'espai, perquè, en tirar l'oli, el bacallà quedi gairebé cobert. Confitar molt lentament al forn durant 2 hores a 60 º C. Deixar refredar. Reservar l'oli.

Gaspatxo

Purgar les albergínies amb sal gruixuda i rentar. Rostir-les a la planxa juntament amb les cebes tendres.
Rostir els pebrots a la planxa amb sal i sucre.
Remullar el pa en el vinagre, introduir-lo en el got del robot juntament amb les verdures i la sal. Tritureu i emulsioneu amb l'oli de cocció del bacallà. Colar i reservar.

Muntatge

Col·loqueu al centre de cada plat una peça de bacallà tebi i acompanyeu amb la salsa de gaspatxo.

Suggeriments

Es pot substituir el bacallà per una quenelle de brandada.
El cibulet i el coriandre són herbes adequades per a aquest plat.

Font: GAZPACHO de Alberto Herráiz

Referència recepta: 0249 Categoria: 2on Plat Temporada: Tot l’any

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars