BACALLÀ GRATINAT AMB ALLIOLI DE PERA, SOBRE UN LLIT DE SALSA DE NYORES

Ingredients per a 4 persones:

4 talls de llom de bacallà
2 grans d’all
1 porro
6 nyores
500 grams de tomàquets naturals madurs
Farina
Oli d’oliva
1 pebrot escalivat
Sal
Pebre

Elaboració:

Per fer la salsa, deixarem en remull d’aigua calenta les nyores i, mentrestant, daurarem el porro ---que haurem tallat ben patit---- en una paella amb una mica d’oli. Hi afegirem els tomàquets prèviament escaldats, pelats i sense llavors, i a més les nyores igualment sense llavors, i ho deixarem coure 10 minuts. Ho rectificarem de sal i pebre i ho passarem per la batedora i el colador xinès. Per fer l’allioli posarem al foc les peres, pelades i tallades a trossets petis, amb un dit d’aigua, i les courem fins que quedin toves. Un cop arribades a aquest punt les escorrerem, les triturarem amb la batedora i les posarem a la nevera un parell d’hores. Lligarem un allioli tradicional i li afegirem un 40% de compota com a màxim ja que, si no, se’ns podria deslligar. Un cop llest ho reservem. A continuació fregirem el bacallà enfarinat, el posarem en una safata per anar al forn, el cobrirem amb l’allioli de pera i el gratinarem. D’altra banda, escalfarem la salsa de nyores i en posarem una mica en cada plat procurant que en quedi tot el fons cobert. Ficarem amb una espàtula i amb molt de compte el bacallà gratinat a sobre, ho decorarem amb 4 talls de pebrot escalivat al damunt de l’allioli i ho servirem.





Font: La Cuina del bacallà de Albert Cogul

Referència recepta: 0276 Categoria: Plat únic Temporada: Tot l’any
Origen: Catalunya

Comentaris

Entrades populars