CANELONS DE BACALLÀ I XAMPINYONS AMB BEIXAMEL ESCALIVADA
12 plaques de
canelons cuites
500 grams de
bacallà
500 grams de
xampinyons
4 ous
2 pebrots del
piquillo
75 grams de
formatge ratllat
1 ceba mitjana
2 grans d’all
1 tasseta de llet
25 grams de mantega
2 albergínies
escalivades
½ pebrot escalivat
200 cc de crema de
llet
Sucre
Sal
Pebre
Julivert
Elaboració:
Sofregim amb la mantega la ceba i l’all. Quan agafi color hi afegim els
xampinyons, tot picat amb el ganivet, fins que els bolets redueixin l’aigua que
desprenen, seguidament hi afegim el pebrot també picat i el bacallà esqueixat
ben petit. Al cap de dos minuts hi afegim els ous batuts amb la llet i el
formatge ratllat, rectifiquem de sal i pebre i barregem ben bé amb l’espàtula,
farcim els canelons i posem a la safata per anar al forn.
Per fer la beixamel passem l’escalivada per la batedora, afegim la
crema de llet i salpebrem, ho continuem barrejant amb la batedora fins que
quedi lleugerament lligat, aleshores posem per sobre del canelons formatge
ratllat i gratinem al forn ben calent.
Nota: és força important que el farciment sigui una mica compacte, ja
que si no se’ns desmuntaria en enrotllar el caneló, i evidentment el farciment
haurà d’estar fred.
Font:
La Cuina del bacallà de Albert Cogul
Referència
recepta: 0275 Categoria: Plat únic Temporada:
Tot l’any
Origen:
Catalunya
Molts bons
ResponElimina