CANELONS DE BACALLÀ I XAMPINYONS AMB BEIXAMEL ESCALIVADA

Ingredients per a 4 persones:

12 plaques de canelons cuites
500 grams de bacallà
500 grams de xampinyons
4 ous
2 pebrots del piquillo
75 grams de formatge ratllat
1 ceba mitjana
2 grans d’all
1 tasseta de llet
25 grams de mantega
2 albergínies escalivades
½ pebrot escalivat
200 cc de crema de llet
Sucre
Sal
Pebre
Julivert

Elaboració:

Sofregim amb la mantega la ceba i l’all. Quan agafi color hi afegim els xampinyons, tot picat amb el ganivet, fins que els bolets redueixin l’aigua que desprenen, seguidament hi afegim el pebrot també picat i el bacallà esqueixat ben petit. Al cap de dos minuts hi afegim els ous batuts amb la llet i el formatge ratllat, rectifiquem de sal i pebre i barregem ben bé amb l’espàtula, farcim els canelons i posem a la safata per anar al forn.
Per fer la beixamel passem l’escalivada per la batedora, afegim la crema de llet i salpebrem, ho continuem barrejant amb la batedora fins que quedi lleugerament lligat, aleshores posem per sobre del canelons formatge ratllat i gratinem al forn ben calent.

Nota: és força important que el farciment sigui una mica compacte, ja que si no se’ns desmuntaria en enrotllar el caneló, i evidentment el farciment haurà d’estar fred.

Font: La Cuina del bacallà de Albert Cogul

Referència recepta: 0275 Categoria: Plat únic Temporada: Tot l’any
Origen: Catalunya

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars