TAGINE DE BACALLÀ A LA LLIMONA



Ingredients per a 4 persones:

4  talls de lloms de bacallà
1 ceba
3 grans d’all
½ branca petita de canyella
½ culleradeta de comí mòlt
½ culleradeta d’orenga
2 llimones en conserva
El suc de una llimona natural
Un rajolí de conyac o vi blanc
50 grams de pinyons
50 grams de panses
Julivert
Farina
Sal
Pebre

Elaboració:

En una tagine o cassola farem un sofregit amb la ceba i l’all, ben picats, i la canyella. Quan estigui a punt hi afegirem el rajolí de conyac, ho deixarem reduir 2 minuts a foc lent i hi afegirem l’orenga, el comí, els pinyons lleugerament torrats i les panses. Si convé hi tirarem un rajolí d’aigua i ho reservarem. Després enfarinarem el bacallà i el fregirem lleugerament, l’afegirem a la cassola, rectificarem de sal i pebre i ho posarem també les dues llimones en conserva. Ho deixarem coure 5 minuts a foc lent i ho retirarem.

Nota: Una guarnició ideal per a aquest plat seria un cuscús o un arròs Pilaf. Aquest l’elaboraríem fent un sofregit de ceba i all al qual, quan fos rosset, li afegírem uns xampinyons i dauets molt petis de pastanaga. Tot seguit tiraríem l’arròs al sofregit, el fregiríem lleugerament, el mullaríem amb la meitat d’aigua i hi aniríem abocant l’altra meitat de líquid tal i com ens l’anés demanant fins deixar-lo una mica sec, som si féssim una paella.

Font: La millor cuina del bacallà de Albert Cogul

Referència recepta: 0270 Categoria: Plat únic Temporada: Estiu
Origen: Marroc

Comentaris

Entrades populars