TAGINE DE BACALLÀ A LA LLIMONA
Ingredients per a 4 persones:
4 talls de lloms de bacallà
1 ceba
3 grans d’all
½ branca petita de
canyella
½ culleradeta de
comí mòlt
½ culleradeta
d’orenga
2 llimones en
conserva
El suc de una
llimona natural
Un rajolí de conyac
o vi blanc
50 grams de pinyons
50 grams de panses
Julivert
Farina
Sal
Pebre
Elaboració:
En una tagine o cassola farem un sofregit amb la ceba i l’all,
ben picats, i la canyella. Quan estigui a punt hi afegirem el rajolí de conyac,
ho deixarem reduir 2 minuts a foc lent i hi afegirem l’orenga, el comí, els
pinyons lleugerament torrats i les panses. Si convé hi tirarem un rajolí
d’aigua i ho reservarem. Després enfarinarem el bacallà i el fregirem
lleugerament, l’afegirem a la cassola, rectificarem de sal i pebre i ho posarem
també les dues llimones en conserva. Ho deixarem coure 5 minuts a foc lent i ho
retirarem.
Nota: Una guarnició ideal per a aquest plat seria un cuscús o un arròs
Pilaf. Aquest l’elaboraríem fent un sofregit de ceba i all al qual, quan fos
rosset, li afegírem uns xampinyons i dauets molt petis de pastanaga. Tot seguit
tiraríem l’arròs al sofregit, el fregiríem lleugerament, el mullaríem amb la
meitat d’aigua i hi aniríem abocant l’altra meitat de líquid tal i com ens
l’anés demanant fins deixar-lo una mica sec, som si féssim una paella.
Font:
La millor cuina del bacallà de Albert Cogul
Referència
recepta: 0270 Categoria: Plat únic Temporada:
Estiu
Origen: Marroc
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada