BACALLÀ AMB LLAGOSTINS A L’ALL CREMAT
4 lloms de bacallà
8 llagostins de
bona mida
1 ceba
2 tomàquets madurs
1 cabeça d’all
2 llesques de pa
sec
18 ametlles pelades
crues
Fumet de peix
1 got de vi blanc
Oli d’oliva
Sal
Pebre
Julivert
Elaboració:
Farem un sofregit amb la ceba i el tomàquet. Quan estigui a punt, hi
tirarem el vi blanc, ho deixarem reduir a foc lent 3 o 4 minuts i ho
reservarem. Tot seguit pelarem l’all i el fregirem lentament fins que quedi
tou, procurant que no s’arribi a cremar, i el deixarem igualment a part. Amb
aquest mateix oli fregirem el pa, les ametlles, els llagostins i el bacallà
lleugerament enfarinats, i ho reservarem.
A continuació posarem en una cassola els llagostins i el bacallà, i
farem una picada amb el sofregit de ceba i tomàquet, l’all confitat, el pa, les
ametlles fregides i el julivert. Un cop triturat ho barrejarem amb el fumet de
peix i ho afegirem a la cassola, que deixarem fent xup-xup durant 10 minuts. Ho
rectificarem de sal i pebre i ho servirem a taula.
Nota: Els llagostins caldrà marcar-los molt poc a la paella, tot just
per a potenciar-ne el gust, i deixarem que desprenguin el sabor a la cassola.
Si volem facilitar la feina als nostres comensals, podem fregir els llagostins ja
pelats.
Font:
La millor cuina del bacallà de Albert Cogul
Referència
recepta: 0269 Categoria: 2on Plat Temporada:
Tardor
Origen:
Catalunya
mea encantat la recepte estae bonisim
ResponElimina