BROQUETA DE BACALLÀ AMB POMA ÀCIDA I OLI DE NOUS
200 grams de llom
de bacallà dessalat
1 poma granny smith
1 dl. d’oli d’oliva
extra verge
8 nous
8 broquetes de 20
cm
Elaboració:
Traiem la pell del bacallà i fem daus de 2 centímetres de gruix.
Pelem la poma i la tallem com el bacallà. Muntem les broquetes enfilant
primer un dau de bacallà i després el de poma. Piquem ben finament les nous i
les barregem amb l’oli d’oliva. Ho tirem pel cim de les broquetes i hi posem un
grans de sal.
Nota:
La pell del bacallà no cal llençar-la, podem fer-ne una escuma
deliciosa. Posem la pell amb 1 dl. d’aigua a escalfar. Quan estigui tèbia (no
ha d’arribar a bullir), la posem en un pot alt i estret i triturem amb un
batedor elèctric, hi afegim un all fregit i un dl. d’oli d’oliva de 0,4º
d’acidesa i de gust suau. Ha de quedar una escuma cremosa i gelatinosa.
Incorporem dues cullerades de nata muntada i la posem en gots petits on haurem
posat una mica d’escalivada trinxada. Deixem a la nevera. Se serveix el got amb
una cullera de cafè i s’agafa la cullerada de dalt a baix, una xic d’escuma de
bacallà i un xic d’escalivada.
Font:
Menjar per un euro
Referència
recepta: 0262 Categoria: 2on Plat Temporada:
Tot l’any
Origen: 
Una broqueta ben original i sorprenent!! Per als amants del bacallà!!!!
ResponEliminaSalut i petons,
Olga