MORRO DE BACALLÀ A LA CATALANA
4 trossos de
bacallà de 200 grams
4 cebes petites
4 tomàquets madurs
100 grams de panses
200 grams de prunes
100 grams de
pinyons
4 grans d’all
2 ous durs
1 dl. de vi dolç
Sal
Oli d’oliva
Farina
Elaboració:
Dessaleu el bacallà, canviant-ne l’aigua dues vegades al dia, fins que
estigui al punt de sal. Enfarineu-lo i fregiu-lo. Bulliu els ous en un pot amb
aigua i un bon grapat de sal durant 10 minuts. Peleu-los i talleu-los per la
meitat. Peleu les cebes i talleu-les en juliana. En una cassola amb 6
cullerades dóli poseu a daurar el alls, afegiu-hi la ceba i deixeu-la a foc
lent fins que estigui molt confitada. Incorporeu-hi les panses, els pinyons,
les prunes i els tomàquets pelats. Deixeu-ho al foc durant 10 minuts. Disposeu
el 4 trossos de bacallà i els ous durs en una safata. Cobriu-los amb la salsa
catalana i enforneu-ho 10 minuts.
Nota:
El bacallà a la catalana és el plat per excel·lència del divendres Sant.
Font:
La cuina catalana, comarca a comarca
Referència
recepta: 0255 Categoria: Plat únic Temporada:
Tot l’any
Origen: (Bacelonès)
Tens raó! per divendres sant, bacallà! És tan bo que això no és gens difícil d'acomplir. El que has preparat té una pinta fantàstica! Petons
ResponEliminaEI!!! que a casa meva el divendres sant toca cassoleta de bacallà carxofes i ou dur... però aquest bacallà a la catalana va perfecte per a qualsevol altre divendres de quaresma... i jo que sóc una descreguda, doncs per a mi per qualsevol dia de l'any!!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Gracias Teresa :)
ResponEliminaHola, Mª Teresa,
ResponEliminaAcabo de publicar un post dedicat la bacallà i he nomenat/recomanat el teu blog.
Felicitats per el teu espai de receptes dedicades a la cuina del bacallà!
Salutacions,
Maria Tresa, el vi en quin moment és posa?
ResponElimina